Verdachten van een delict

Als er meerdere verdachten zijn van een bepaald delict is het soms lastig te bepalen wie heeft meegewerkt. Als er meerdere verdachten zijn hoe bepaal je dan wie de dader is en wie de mede daders zijn? Dit kan een lastig vraagstuk zijn. Op het moment dat er een goede band tussen de verdacht is kan dit nog lastiger zijn omdat zij elkaar niet willen verraden.


hoe gaan we te werk?

In dit geval laten we de verdachte allemaal een verklaring afleggen en zorgen ervoor dat zij niet met elkaar in gesprek gaan op het moment van invullen van de verklaring. Het feit dat zij op voorhand afspraken met elkaar hebben gemaakt over de toedracht van het delict is van ondergeschikt belang. In de verklaring zullen de verdachte fouten maken die wij er met gemak kunnen uithalen.

conclusie

Op basis van de verschillen in de verklaring kunnen wij bepalen welke verdachte er wel bij is geweest en welke niet. Vervolgens zullen er verdachten zijn die een verklaring op maken uit hun fantasie terwijl andere dit doen uit hun herinnering. Dit blijkt allemaal uit de verklaringen. Deze methodiek kan op verschillende delicten worden toegepast bij verschillende verdachten.