Verkrachting

Bij verkrachting gaat het vaak om een enkele dader. Soms zijn er echter ook meerdere daders in het spel. Verkrachting kan ontstaan uit vrijwilligheid waarbij het slachtoffer later aangeeft niet verder te willen gaan. Als de andere persoon blijft doorgaan kan er spraken van verkrachting zijn. Over verkrachting is lang niet altijd evenveel duidelijkheid.

de werkwijze

Als er spraken is van verkrachting moet een degelijk onderzoek worden gedaan. Als blijkt dat er weinig bewijzen zijn dat er daadwerkelijk tegen de zin van de ander is gehandeld wordt het complexer. Wij kunnen door middel van de verklaringen van beide partijen bepalen wat zich daadwerkelijk heeft afgespeeld tussen de partijen. Het is niet ongebruikelijk dat een verkrachting in scene is gezet door het slachtoffer en er verdwijnen nog steeds mensen onschuldig voor achter de tralies.

conclusie

Om de werkelijke toedracht van de verkrachting op een rijtje te krijgen kan een goed hulpmiddel de verklaringsanalyse zijn. Zorgvuldigheid in dit onderzoek is van essentieel belang omdat de gevolgen van een verkrachting voor zowel de dader (de straf die hij hiervoor krijgt) en het slachtoffer erg ingrijpend kunnen zijn.