Er is ingebroken, en nu?

WANNEER LAAT U EEN INBRAAK ONDERZOEK DOEN?

Er zijn maar weinig dingen zo vervelend als dat u thuiskomt en nu ziet dat er is ingebroken. Dit geldt natuurlijk ook bij inbraken in bedrijven als u ziet dat er in de persoonlijke spullen is gerommeld en weet niet waar te beginnen met opruimen. In dit soort gevallen is het verstandig direct contact op te nemen met een partij die het inbraak onderzoek gaat verrichten. U voorkomt hiermee dat u sporen van de inbrekers uitwist. Het is verstandig pas na het inbraak onderzoek de spullen te gaan opruimen en exact te gaan bepalen wat er is verdwenen.

AANGIFTE DOEN VAN DE INBRAAK.

U moet natuurlijk aangifte doen van dit feit. U kunt deze aangifte doen op het moment dat het inbraak onderzoek is afgerond en u precies weet wat er is gebeurd en wat er is verdwenen. Bij bedrijven kan het ook voorkomen dat uit het inbraak onderzoek blijkt dat niet alleen spullen zijn verdwenen maar dat er ook cruciale informatie is geraadpleegd. In dat soort gevallen zal het inbraak onderzoek zich ook moeten richten op deze feiten.

HET INBRAAK ONDERZOEK.

Uit het inbraak onderzoek kan blijken dat gevoelige informatie is gestolen. Het inbraak onderzoek kan zich dan verplaatsen richting potentiële daders om te bepalen wat zij met informatie willen gaan doen. Deze informatie zou bijvoorbeeld belangrijk kunnen zijn voor een concurrent van u als ondernemer. De Recherche Inlichtingen Dienst kan in veel gevallen bepalen waar de informatie naartoe is gegaan en hoe en op welke manier de informatie nu wordt gebruikt. Vooral als het om digitale informatie gaat kunnen er vaak sporen van worden teruggevonden.

WIE LAAT U HET INBRAAK ONDERZOEK DOEN?

U heeft bij een inbraak de keuze dit onderzoek te laten doen door de politie of recherche, of door een particulier bureau zoals de Recherche Inlichtingen Dienst. Beide opties hebben voor en nadelen. De reden waarom men vaak voor de Recherche Inlichtingen Dienst kiest is dat er meer tijd in het inbraak onderzoek wordt geïnvesteerd. Een inbraak onderzoek kan zich bijvoorbeeld ook richten op de voorbereidingen die zijn getroffen voor de inbraak. Zo kan in sommige gevallen het spoor terug gerechercheerd worden en uitkomen bij misschien wel hulp van binnen af.

Wilt u meer informatie ontvangen betreffende inbraak onderzoeken, is er bij de ingebroken? Wilt u vrijblijvend informatie over hoe u de kans op inbraak in een bedrijf of een woning zo klein mogelijk kan maken. Neem dan contact met ons op.