Fraude en diefstal door medewerkers

WERKPLEK FRAUDE DOOR PERSONEEL OF DOOR EXTERNE.

Werkplekfraude komt om meer plaatsen voor dan veel werkgevers denken. 40% van den diefstallen worden door personeelsleden gepleegd. Jaarlijks stijgt dit bedrag dat wordt ontvreemd binnen het midden en kleinbedrijf. Werkplek fraude zal waarschijnlijk in soortgelijke mate voorkomen binnen de overheidssector. Veel leidinggevenden realiseren zich niet welke impact dit heeft op een onderneming. Zo kan het resultaat van een onderneming enorm drukken en kunnen en zelfs mensen moeten worden ontslagen omdat het bedrijfsresultaat achterblijft.

WERKPLEK FRAUDE KOMT WAARSCHIJNLIJK OOK BIJ U VOOR.

Het is bekend dat de meeste leidinggevende en ondernemers denken dat werkplek fraude binnen hun organisatie niet voorkomt of dat het allemaal wel zal meevallen. Helaas is vaak het tegendeel het geval. Werkplekfraude komt praktisch op alle plaatsen voor waar gewerkt wordt. U kunt doormiddel van een gesprek met een van onze mensen te weten komen hoe groot de kans is dat er ook binnen uw omgeving spraken is van werkplek fraude. Hierdoor kunt u preventief de werkplek fraude aanpakken. Natuurlijk behoort ook een onderzoek naar werkplek fraude tot de mogelijkheden. Ook in het geval u reeds werkplek fraude heeft geconstateerd zijn wij graag uw gesprekspartner.

WAT KUNT U DOEN AAN WERKPLEK FRAUDE?

Diefstal of werkplek fraude kan van binnenuit worden georganiseerd maar kan ook alleen van buitenaf komen. Een combinatie van beide komen wij ook regelmatig tegen. Het is zaak om een werkplek fraude zo zorgvuldig mogelijk aan te pakken zodat het vertrouwen van uw medewerkers niet wordt beschaamd. Daarnaast is het van belang dat het onderzoek niet bekend wordt gemaakt alvorens het is afgerond. Discretie van leidinggevende en directie is hierbij extra belangrijk.

Wilt u meer informatie over werkplek fraude of een werkplek fraude onderzoek? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.